Обучителни курсове

                                                                           

Хей, приятели! Наближава зимата. Любителите на зимните спортове я чакат с нетърпение за да потънат в снежна приказка. Но има и друг начин да се радваме на този сезон като сме на топличко. Така имаме повече време за усъвършенстване в практикуването на любими и нови занимания.

Каня Ви на майсторски Мехенди клас да сбъднете своя мечта, превръщайки я в хоби или в професионална изява. Имаме време до лятото да събудим и развием творческите си умения. Изненадайте приятелите си с изящни рисунки с къна! Предложете на клиентите си нова разкрасителна терапия, която ще ги релаксира и зареди с много жизнена енергия!

След години рисуване, търсене на идеалната рецепта за домашно приготвена паста къна, повече от 20 ателиета из цяла България, самоусъвършенстване и обучения при световно известни хена артисти, за мен е радост да споделя:

Курс, който включва забъркване на перфектната паста за рисуване, свиване на конуси, много практика с изувачане на геометрия, светлосенки и тънкости в рисуването с къна – Мехенди.

Мехенди майсторски клас “НОВО НАЧАЛО“

Подходящ както за хора с опит в рисуването с къна, така и за абсолютно начинаещи!

Ще научите всичко, от което се нуждаете, за да започнете самостоятелно приключение с красивото изкуство MEHNDI. По време на ателието ще се разходим из приказния свят на къната чрез ЛЕКЦИЯ  и  ПРАКТИКА.

Теоретична част:

Откриваме произхода и разпространението на уникалното растение къна, чието багрило използваме за временно оцветяване на кожата. Как да разпознаем натуралната и безвредна къна от опасните и химични заместители, които се срещат на пазара.

Джагуа гел-  нашата алтенатива за по-тъмен цвят на рисунката.

Ще ви запозная с не много известните, но изключително важни за женското здраве лечебни свойства и приложения на вълшебната билка къна, чието латинско име всъщност е – Lawsoniа Inermis. Ще научите нейните уникални ползи за физическото и менталното здраве.

Разглеждаме мистичния и духовен аспект в традициите на различните култури на Северна Африка, Арабските държави и Индия, които са нейната естествена среда на разпространение.

Вникваме в характерните за тях стилове на рисуване  и значението на специфичните символи, които използват.

Ще разберете всичко за:

-приложението на билката къна в бита на хората от древността до днес;

-kакво е значението на декорацията на тялото в различните култури;

-други изненадващи начини да се използва в живота на хората.

Подробно ще разгледаме подготовката на кожата, фиксирането и най-добрата грижа за рисунката, от които зависи цвета и дълготрайноста на отпечатъка върху тялото.

Творческа част:

Ще се научите да смесвате своята къна, като разкрием всички тайни за постигане на перфектна, ароматна, еластична, копринено гладка и супер фина паста, с която работата е лекота и абсолютно удоволствие. Пастата е направена изцяло от естествени съставки, функциите на които ще опознаем подробно по време на смесването.

Ще изработите сами своя апликатор по традиционния за индийските жени начин.

Ще се запознаете с основните мотиви, които изграждат дизайнитe.                                                                         

С моя помощ ще усвоите: -различни модели и техники за рисуване по тялото;

-символи и стилове;

-умения за симетрия;

-изграждане на контраст и светлосенки;

-тънкости за разполагане на дизайна според мястото на тялото и фигурата на човека;

-разработване главните видове композиции според разположението на рисунката.

Разглеждаме правилното позициониране на клиента и добра стойка на тялото ни при работа, за да избегнем професионални заболявания.

И изключително важните за социалните мрежи съвети и трикове за снимане.

Курсът е голяма доза приключение и творческо вдъхновение!!!

Учете се от опитен хена артист! Открийте нова страст! Прекарайте своето време като творите! Релаксирайте!

Цена за целият курс: 360 лв

(продължителност: 6 астрономически часа)

Цена за курс, който не включва забъркване на къна: 320 лв

(продължителност: 5 астрономически часа)

За да участвате в курса е задължително да внесете половината такса две седмици предварително!

Цената ключва всички необходими материали за забъркване и рисуване, малък учебник с дизайни ,,стъпка по стъпка,, и малка рисунка от мен!!!

В края на курса получавате:

-майсторко свидетелство за участие -талон за отстъпка на продукти за рисуване от www.indiartcafe.com -учебник и материали за самостоятелна работа -няколко изненадки… и голямо количество добро настроение!!!